Terugblik startzondag 18 september 2016 ‘Deel je leven’

Dankbaar en verheugd kunnen we terugkijken op een mooie startzondag voor het komende kerkelijk seizoen. Om 9 uur zijn we in zaal D aan tafel gegaan voor een lekker ontbijt, wat verzorgd was door de voorbereidingscommissie bestaande uit Joop Buinink, Rian Winters en Ludia Jansen. Hierna trokken we er op uit om elkaar al wandelend te bevragen over wat ons bezig houdt in ons geloofsleven. Mensen die moeilijk ter been waren bleven in zaal D achter en hebben daar samen gezeten.

Het was prachtig weer en na een lekkere wandeling kwamen we tegen half elf weer terug bij de kerk, waar dhr. Joy Smit uit Belt Schutsloot een dienst had over het jaar thema van de PKN: deel je leven. Het was een mooie dienst, waarin aandacht was voor alle groepen in onze kerk (jeugd en ouderen). Een heel inspirerend verhaal over een reiziger die hongerig aanklopt bij een huis, waarin weinig te vieren was, maar waar zijn meegebrachte ‘soepsteen’ verandering in bracht. Ook een mooie korte film over een jonge soldate die erachter komt dat er in deze wereld verschillende groepen zijn met hele verschillende waarden en normen. En eigenlijk is die christelijke omgeving waarin zij is grootgebracht helemaal niet zo verkeerd.
De kleinste kinderen hadden een complimenten spel gedaan. Complimenten die in de kerk uitgedeeld werden en waar je warm van wordt. De jeugdkerk had zijn handen vol gehad aan het maken van teksten ‘a la’ Loesje of Visje. Deze teksten stemden tot nadenken en hangen nu nog aan de wand van onze kerk. Na afloop van de dienst hebben we in zaal D nog even nagepraat onder het genot van een kopje koffie met wat lekkers wat door een groot aantal vrijwilligers verzorgd werd.

Alle vrijwilligers die hebben meeholpen hartelijk dank!!

Arjen Biesheuvel