Vanuit de Kinderkerk & Kerk op schoot

We wilden even zeggen dat we het heel leuk vonden dat er in de oecumenische viering van 16 oktober 2016 zoveel kinderen vanuit school zijn gekomen met hun ouders/broertjes/zusjes om mee te zingen in de kerk!

kinderkerk

Kerk op schoot
Voor de oecumenische dienst zijn er kleurrijke regenboogstokjes gemaakt met een mooi regenboog kleed. Deze ligt nu op onze nieuwe kast waar vanaf nu alle werkmaterialen boekjes voor tijdens de dienst inzitten. Fam. Winter bedankt voor de mooie kast!
Bovenop de kast zit de duif Rainbow, ook om mee te knuffelen tijdens de dienst.

Rainbow
Niet alleen zit de duif Rainbow op onze nieuwe kast maar de collecte van de oecumenische viering was ook voor het goede doel van Kids in Actie. Afgelopen periode was dit “kinderen in de knel”, Oeganda. De opbrengst was €138.54!

Maak het mee!
Het thema van de komende adventsperiode is; Maak het mee! Het begint op 27 november en iedereen kan het meemaken. De verhalen gaan over verwachting en hoop, over licht in het donker. Een ster laat zien dat het kerst zal worden.

Op een grote poster, die voor in de kerk wordt gehangen, staat een ster. Aan het begin is hij nog leeg. Elke week wordt door een vrijwilliger een illustratie toegevoegd van een van de verhalen die horen bij deze periode. Zo heeft de ster ons steeds meer te vertellen.

Ook zijn er speciale werkboekjes voor in de kerk, horende bij deze periode die de kinderen mogen pakken en mee werken tijdens de dienst. Verder is er een advents/kerstkleurplaat die zal worden uitgedeeld. Ook kunnen de kinderen, als ze dat willen, mee sparen voor het goede doel deze periode; Kinderen in Pakistan met een handicap. Hiervoor zullen zelf te knutselen spaarpotjes komen te staan in de kast die mee naar huis genomen kunnen worden.
De collecte tijdens de kinderkerk zal ook naar dit doel gaan.