Zondag 11 december 2016

Hoog bezoek!
Jeugddienst 11 december 10:00 uur.
Voorganger: Dhr. R. Pasterkamp

Wanneer je weet dat je vrienden of vriendinnen bij je op bezoek komen dan ruim je, je kamer op. De vuile kopjes gaan naar de afwas. En de vieze was, naar de wasmand. Je wilt je vrienden niet in jouw troep laten zitten.
Wanneer er hoog bezoek komt wordt het verhaal anders. De ramen worden gelapt, de deuren gepoetst en de vloer gezogen. Je steekt je in nette kleding en wellicht wordt zelfs de rode loper uitgelegd. De manier waarop jij het bezoek ontvangt, zegt iets over jou. Over het respect wat je voor die persoon hebt.

Toen Jezus werd verwacht was het verhaal nog weer anders. Eeuwenlang was er al gesproken over de Messias die zou komen. En toen hij werd geboren, gebeurde dat in een stal. Geen gepoetste ramen of rode loper. Slechts enkele mensen kwamen hem hulde bewijzen. Drie wijze mannen bijvoorbeeld. In de sterren lazen ze over deze koning en besloten hem te eren. Ze gaven hem cadeaus waaruit bleek dat ze hem als een belangrijk iemand zagen.

We weten dat deze baby uitgroeide tot een man die bijzondere dingen deed en zei. Op een dag kwamen er veel mensen tot de conclusie dat dit de langverwachte Messias was. Gods Zoon. En gingen in zijn voetspoor verder.

Dit oude verhaal roept ook in 2016 vragen op. Het verhaal vraagt aan ons: ‘ Op welke manier wil jij koning Jezus eren?’ Besef je dat deze koning niet kiest voor pracht en praal en hoog boven ons verheven is. Maar dat deze koning gaat voor dienend koningschap? En reikt dat niet veel hoger dan macht en geld?

In de jeugddienst verwachten we Hoog bezoek!
Voor de zekerheid leggen we de rode loper uit.
We zullen deze nog even zuigen vlak voordat het bezoek aankomt.
Wil jij er dan niet overheen lopen als je de kerk binnenkomt?
En……veeg je voeten ook even goed op de mat!
Dan ben je welkom!